Uued raamatud sündisid reisi- ja fotograafiahuvist

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Hedda Peet esitleb kolmapäeval kohvikus Komfek oma reisi- ja tüdrukuteraamatuid.
Pärnakas Hedda Peet esitleb kolmapäeval kohvikus Komfek oma reisi- ja tüdrukuteraamatuid. Foto: Erakogu

Pärnakas Hedda Peet esitleb kolmapäeval kohvikus Komfek oma reisi- ja tüdrukuteraamatuid.

Autor on saanud valmis lausa seitse uut raamatut. Reisiraamatud “Tuletornireis Inglismaale”, “Mammaga Itaalias” ja “Papaga Prantsusmaal” sobivad lugemiseks nii täiskasvanutele kui suurematele lastele. Raamatud on kirjutatud reisipäeviku vormis, minajutustajaks 10–11aastane laps, kes koos emaga maailma avastab.

Hedda Peet on varem kirjutanud samas laadis raamatu Eesti tuletornidest ja illustreerinud selle rohkete fotode ja “kiiksuga” kollaažidega, mis annavad teose kujundusele humoorika varjundi. Tuletornidest huvitub Peet tänapäevani ja tema sõnade järgi on teiste riikide tuletornide vaatamine osaliselt olnud tema reiside ajend. Itaalia, Prantsusmaa ja Inglismaa reisiraamatutes on samuti veidi jutte ja pilte sealsetest tuletornidest, kuid rohkem maast endast, ajaloo- ja kultuuritaustast, reisidel ettetulnud juhtumistest-seiklustest.

“Inglismaal käisime umbes kümnes tuletornis ja seal on need enamasti külastajatele avatud,” rääkis Peet oma reisidest. “Itaalias ei pääse aga paljudele tuletornidele isegi lähedale, sest need on militaarobjektid. Kahjuks Prantsusmaal ei pääsenud me maailma üheks kaunimaks tuletorniks peetavasse Cordouani.”

Kõik teosed on illustreeritud rikkaliku fotomaterjaliga, sekka mõni kollaaž.

Esimese tüdrukuteraamatu “Mina olen kuninganna” idee sai sisekujundaja ametit pidav Peet Morrise kaunimustrilistest tapeetidest ja inglisepärasest sisekujundusstiilist. Algul sündisid fotodest kollaažid, siis kirjutas autor juurde loo, kus tüdruk kuningalossis askeldab.

Samal põhimõttel valmisid raamatud “Mina olen näitlejanna”, “Roosiprintsess” ja “Päikeseprintsess”, kus peategelasest tüdruk tegutseb teatris, tsirkuses, aias jne.  

Viie- kuni kümneaastastele tüdrukutele sobivates raamatutes on palju detailirikkaid pilte, mida uurida, tekst on eesti ja inglise keeles.

Kõigi seitsme raamatu tiraaž on väike ja neid saab osta vaid tänasel esitlusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles