Lõpeb erimärgistatud kütusega kütmine

, MTA maksude osakonna aktsiiside talituse peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Käimasoleval kütteperioodil tuleb eriti tähelepanelik olla kõigil vedelkütusega kütjatel. Uuest aastast muutub erimärgistatud vedelkütuse kasutamise kord, millega erimärgistatud kütuse kasutamist oluliselt kitsendatakse.

Punase märgistusega kerget kütteõli võib kasutada kütmiseks ja elektrienergia tootmiseks kuni aasta lõpuni, sinise märgistusega diislikütust kuni kütteperioodi lõpuni ehk järgmise aasta 1. maini. Kui nn punase kütuse märgistamine lõpebki ja seda soodusmääraga enam osta ei saa, siis nn sinist kütust võib pärast 1. maid kasutada veel ainult põllumajandusmasinates ja kutselisel kalapüügil.

Erimärgistatud vedelkütust kütmiseks tarbinud isikud on kohustatud 2015. aasta jaanuarikuu jooksul võõrandama alles jäänud punase märgistusega kerge kütteõli ja maikuu jooksul sinise märgistusega diislikütuse jäägid müüjale või kütuse aktsiisilaopidajale. Eraisik, kellel on erimärgistatud vedelkütuste jääk kokku alla saja liitri, võib kütusejääkide lõpuni tarbimiseks maksta sellelt erimärgistatud vedelkütuse ja diislikütuse aktsiisimäära vahe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles