Pärnumaal leiti veokitest rekordkogus salasigarette

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimasel kolmel nädalal on ametnikud leidnud Läti kaudu Eestisse jõudnud veoautodest kolmel korral rekordkoguse salasigarette. Pärnumaal Uulus avastatud salasigarettide kogus on viimaste aastate suurim ja kokku leiti kolmest autost rohkem sigarette kui kogu eelmise aasta jooksul.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna Lääne talituse juhataja Peeter Paisuotsa jutu järgi peatati veoautod tänu heale rahvusvahelisele koostööle, tolliametnike tähelepanekutele ja kiirele reageerimisele.

„Esimese kahtlase veoki liikvel olemisest saime operatiivselt informatsiooni Läti kolleegidelt ja reageerisime sellele kohe. Selle info alusel peatatud sõidukist leiti ligi kolm miljonit salasigaretti, mis olid peidetud selliselt, et sigaretikaste ümbritsesid kastid riidepuudega. Nädalapäevad hiljem märkasid tollikontrolli osakonna ametnikud veel üht veokit, mis äratas kahtlust ja peatati kontrolimiseks. Sellesse haagisveokisse oli särgikastide vahele peidetud kolm miljonit salasigaretti,“ rääkis Paisuots.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles