Viie riigi motomehed kihutasid nädalavahetusel Audru ringrajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivermani klubi värvides sõitev Pärnu poiss Kristjan Sepa (nr 69) teenis kodurajal kaks teise koha auhinda.
Rivermani klubi värvides sõitev Pärnu poiss Kristjan Sepa (nr 69) teenis kodurajal kaks teise koha auhinda. Foto: Tõnis Kukk

Kodulinna motospordifännid said kahel päeval nautida Eesti, Läti, Soome, Leedu ja Rootsi ringrajaässade võidukihutamist Eesti ning Balti meistrivõistluste medalitele.

Nii laupäeval kui pühapäeval pakkus oma poistele pöialt hoidma tulnud pärnakatele palju põnevust eelkõige noore võidusõitja Kristjan Sepa sõit. Teisele võistluspäevale pani kena krooni superbaigi klassis Karl Pärtelpoeg alias Päts, kes suutis esimesena läbida ringi alla 55 sekundi. Audru ringraja uus rekord on 54,84 sekundit.

Rekordid mõlemal päeval

Paar nädalat tagasi endale silmakliinikus laserlõikuse teha lasknud Karl Pärtrelpoeg parandas juba esimesel võistluspäeval Hanno Veldile kuulunud rajarekordit. Laupäevasel sõidul tegi favoriit Pärtelpoeg paraku valelähte ja kohtunikud karistasid teda 20 trahvisekundiga. Sõit kulges täielikult Pärtelpoja juhtimisel ja finišijoonel edestas liider lähimat jälitajat Risto Klausenit 16 sekundiga, kuid sellest ei piisanud võiduks.

Klauseni järel meistrivõistluste edetabelisse teise koha punktid saanud Pärtelpoeg oli vaatamata ebaõnnele rahul, sest tema parima ringi aeg 55,046 oli parem senisest tippmargist. Kolmanda kohaga pidi rahul olema üle pika aja taas ringrajale tulnud Hanno Velt.

Kikule kaks teist kohta

Vastse rekordiomaniku vend Martin Pärtelpoeg, keda sõbrad Matuks kutsuvad, näitas oma võimu Supersport 600 klassis. Laupäevases sõidus suutis Pärnu noormees Kristjan Sepa alias Kiku esimestel ringidel püsida Matu tuules, kuid distantsi teisel poolel hakkas pärnakas liidrist maha jääma. Sõidu lõpuks oli Matu edu Kiku ees kasvanud kaheksale sekundile ja kolmandana kihutas finišisse Eno Juul.

“Kiku uuel tsiklil on tagumised amordid veidi korrast ära,” kommenteeris Krisjan Sepa treenerist isa Aivar. “Kiiretes kurvides hakkas tal ratas junnama ja seetõttu tuli tempot alla lasta. Homseks vahetame amordid välja, eks näis, kui palju kiirust juurde tuleb.”

Pühapäevasel sõidul läks stardist taas kohe ette Matu, kannul Kristjan Beljajev ja Sepa. Mõne ringiga oli Sepa hõivanud teise positsiooni, kui taas ei suutnud ta liidrit püüda. Kolmanda koha sai Beljajev ja Juul pidi leppima neljanda tulemusega.

Eesti meistrivõistluste edetabelis hoiab Sepa 80 punktiga esimest kohta, kuid talle hingavad kuklasse Beljajev ja Pärtelpoeg, kes on kogunud vastavalt 76 ja 75 punkti.

Rookie 600 klassis tegi Taavi Ross, kes hakkab hoogu lõpuks üles saama, mõlemal päeval puhta töö. Teine oli soomlane Miitri Suhonen ja kolmas Pärnu mees Kristjan Karu. Väärib märkimist, et ainus naisvõistleja Maarja Norak suutis pühapäevase sõidu viiendal kohal lõpetada.

Külgvankrite sõitudes valitsevad põhjanaabrid

Motofännidele eriti teravaid elamusi pakkuvate külgvankrite stardirivi oli üle hulga aja mõnusalt pikk: tervelt kümme ekipaaž tuli medaleid jahtima. Laupäeval suutsid sõidu võitnud soomlased Petri Makkula ja Harri Asumaniemi paari sekundiga edestada lähimaid jälitajaid Markku Artiolat ja Riku Timperit ning kolmanda koha said paljukordsed Eesti meistrid Tarmo Tempel ja Priit Kass.

“Sõit algas meile lootusrikkalt, suutsime mõnda aega hoida liidrikohta,” kõneles Tempel. “Paraku purunesid mootori kinnituspoldid ja ma pidin halvima vältimiseks tempot alla laskma.”

Pühapäeval olid vahed esimeste vahel juba suuremad. Võidu said taas Makkula ja Asumaniemi, teise koha vääriliselt kihutasid Eesti mehed Eero Pärm ja Peeter Küüt ning kolmandaks tulid Artiola ja Timperi.

Eesti meistrivõistluste viimane, kuues etapp sõidetakse septembri teisel nädalavahetusel Audru ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles