Andres Herkel: Et koostöö kogu ei takerduks koostööpuuduse taha

Andres Herkel
, riigikogu liige (Eesti Vabaerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Andres Herkel (IRL).
Riigikogu liige Andres Herkel (IRL). Foto: Peeter Langovits

Kohe sugugi ei tahaks, et Eesti koostöö kogu riigipidamise kavaga läheks nii, nagu on juhtunud paljude heade mõttepaberitega enne seda – pisut furoori ja soss-soss. Paraku jättis kava esitlus mulje, et selline oht on olemas. Kõigepealt oli ekraanil mõjus filmike, milles avaliku elu tegelased üksteise järel üles astusid ja ütlesid, et miski on riigis mäda ning muuta tuleb seda, teist ja kolmandat.

Järgnes ETV „Foorumi“ stiilis ümarlaud nelja riigierakonnaga. See lõi filmiga klaariks setitatud pildi jälle segamini. Igaüks loopis omi loosungeid ja poliitik-akadeemik Jaak Aaviksoo, kes ainsana paistis silma mõnegi selgepiirilise mõttega, ei pidanud paljuks esitada intellektuaalselt alamõõduline üleskutse vähendada parlamendi koosseisu. Ühisosa ja arusaama sellest, kuidas edasi minna, ei tekkinud.

Riigipidamise kava koosneb viiest peatükist, mille omakorda rühmitaksin kolmeks. Kõigepealt seon kokku kohaliku omavalitsuse ja riigihalduse peatüki, mis on kogu kava kõige esileküündivam osa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles