Juhtkiri: Aasta teed ja teod

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimehe ja Pärnu linnavalitsuse korraldatud aasta teo küsitlusel kujunes 20 nominendi seast üpris kiiresti esikolmik ja veidi muutuvate vahedega jäi see püsima lõpuni. Nii saamegi täna öelda, et Pärnu aasta tegu 2014 on Pärnu jõe vasakkalda terviserada ehk niinimetatud Jaansoni raja uus osa. Teise koha pälvis Pärnu Keskuse laiendus koos kauaoodatud nüüdisaegse kinoga ja kolmanda Sütevaka humanitaargümnaasiumi juurdeehitus.

Jaansoni raja kesklinnapoolne osa valmis tükk aega tagasi ja pärnakad võtsid selle omaks juba ammu enne seda, kui see möödunud suvel ametlikult avati. Uus rada on arhitektuuriliselt hästi läbi mõeldud, mille eest saame kiita arhitektuuribürood Luhse ja Tuhal. Arhitekte ei kiputa Pärnus eriti tunnustama, pigem võtavad auhindu vastu töö tellijad või ehitajad. Pärnu Postimees rõhutab Jaansoni raja puhul arhitektide rolli, sest neilt pärinevad ideed, kuidas teha rajast linna ilmestav vaatamisväärsus, mis on samal ajal väga praktiline nii liikumiseks kui puhkamiseks.

Pärnu uus linnasüda ümber Aida tänava ei tahtnud kuidagi lööma hakata, kuni PK Arendus asja tõsiselt kätte võttis. Pärnu Keskus sündis otsekui uuesti. Kui viimaks lõpeks nende naabrite venitamine ja hakkaks tööle parkimismaja koos selle juurde kuuluvaga, võiks uue city tõesti avatuks kuulutada. Pärnu Keskuse laiendus (arhitekt Ülo Pei) tõi Pärnusse kolme saaliga Apollo kino. Kahjuks ei tea paljud pärnakad küll siiani, et linnas tegutseb uus kino ja mis filmid seal linastuvad, aga loodetavasti hakkab kinorahvas sellelegi ükskord tähelepanu pöörama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles