Pärnu kuurort maailmapärandiks

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas uurib Pärnu ranna rajooni puudutavaid materjale. Trivimi Velliste pilgu all jagab selgitusi Mark Soosaar.
Peaminister Taavi Rõivas uurib Pärnu ranna rajooni puudutavaid materjale. Trivimi Velliste pilgu all jagab selgitusi Mark Soosaar. Foto: Vaiko Edur

Kultuuriinimeste ja ettevõtjate delegatsioon ehk Anne Erm, Mark Soosaar, Trivimi Velliste, Indrek Allmann ja Enn Veskimägi kohtusid möödunud nädalal Tallinnas peaminister Taavi Rõivasega ja andsid talle üle kirja, millele on alla kirjutanud 21 kultuuritegelast, ettevõtjat ja poliitikut. Oma allkirja on andnud peale kohtumisel osalenute näiteks Neeme Järvi, Arbo Valdma, Toomas Alatalu, Jaan Elken, Toomas Kivimägi.

Kirjas on ettepanek valitsusele esitada Pärnu kuurort UNESCO maailmapärandi nimistu World Heritage List kandidaadiks. ”Kuni Pärnu Rannapargi ansambel kestab rikkumata kujul, on veel lootust UNESCO kõige tähtsamasse nimekirja pääseda,” öeldakse kirjas peaministrile.

”Taavi Rõivas võttis meid vastu ja lubas juba samal õhtul rääkida sel teemal kultuuriminister Urve Tiidusega,” lausus Soosaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles