Peeter Järvelaid: Kureaeg kurgedemaal

Peeter Järvelaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Tuleb tunnistada, et kurgede aeg on selleks aastaks läbi saanud. Moodsale ajale vaatamata elame ikka veel oma vanasõnade maailmas. Kui kevadel kured meile jõuavad, vaatame neid kui kevade ja varasuve toojaid, mitte kui surmalinde.

Kui mullune suvi oli meie kureperele kindlasti eriline, sest neil õnnestus üles kasvatada neli poega, siis möödunud suvi kujunes meie kurgedele pigem tavaliseks. Kured tulid meile ajal, kui veel oli parajalt külm, aga hakkasid kiiresti tegutsema. Tagantjärele tundub, nagu oleks kured juba kevadest peale veidi kiirustanud.

Kuna olime eelmisel aastal ärahellitatud väikse imega, et pesas oli nii palju kurepoegi, sai endale öeldud, et imed ei kordu igal aastal. Aga ikkagi oli põnev lugeda üle peakesed, mis suve alguses hakkasid üle pesaääre paistma. Sel aastal oli pesas kaks kurepoega, kes kasvasid kuidagi kiirelt ja arenesid liialt normaalselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles