Männi talu noorim tütar Marie sagis muuseumis teiste lastega ringi, kui tema ema Jana Ruubel valmistus tutvustama oma esimest raamatut “Armastusega Kihnust, uut ja vana saareköögist”, mille kaanetüdruk on neljane pesamuna.
Tellijale
Kihnu toit Eesti moodi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Jana Ruubeli ja fotograaf Hele-Mai Alamaa koostöös valminud raamat pakub kokanduslembestele juhiseid kergete einete ja suupistete valmistamiseks, praetud kala ja lihatoitude ning magusate ampsude retsepte. Peatükk “Talveks pudelisse ja purki” õpetab kurke soolama, küüslauku ja seeni marineerima, rabarberimahla ja -limonaadi valmistama, astelpaju- ja põldmarjanapsi tegema.