Imeline vanaema lööb tantsu lustiga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aruvälja külaseltsi teise korruse ajalootoas on väljas ka Elma Killingu rahvuslikus kujunduses Eestimaa imelise vanaema tunnistus ja rohkesti albumeid tantsupidudest.
Aruvälja külaseltsi teise korruse ajalootoas on väljas ka Elma Killingu rahvuslikus kujunduses Eestimaa imelise vanaema tunnistus ja rohkesti albumeid tantsupidudest. Foto: Urmas Luik

“Lähme, tüdrukud!” kõlab üle Aruvälja rahvamaja saali reibas hääl, kolm paari võtab keskpõrandal tantsuasendi ja hakkab lindimuusika saatel harjutama, nagu lõheroosas džempris juhendaja Elma Killing samme ette näitab.

Tüdrukud astuvad sujuvalt üksteisele lähemale ja siis kaugemale, keerutavad nii, et seelikusabad tuult täis. Nad ei anna oma reipusega välja Aruvälja Memmede mõõtu, nii nagu ei tahaks sugugi öelda, et juhendaja, Esna talu perenaine, pidas jürikuus 75. sünnipäeva. Ikka tantsides ja oma rahvatantsukollektiividega, keda tal on maal ja linnas kokku kümme.

Sügisest on tunnustatud tantsuõpetaja imeline vanaema. Selline aunimetus anti talle pealinnas Kadriorus Poska villas, kus vanurite eneseabi- ja nõustamisühing (VENÜ) koos vanavanemate fondiga tunnustas kümmet imelist vanavanemat üle riigi ning kätt surusid ministridki. Ainsana Pärnumaalt pälvis sellise tunnustuse kolme lapse ema, seitsme lapselapse vanaema ja nelja lapselapselapse vanavanaema Elma Killing Audru valla Põhara külast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles