EduVedu sõidab vanapaberi eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanapaber. Foto on illustreeriv.
Vanapaber. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Sihtasutus Pärnu Vabahariduskeskus alustas Väätsa prügila eeskujul projekti eesmärgiga koguda töötlemiseks vanapaberit, levitada säästlikku eluviisi ja hoida seeläbi metsa, oktoobrist alustab sihtasutus makulatuuri hoogtööd Pärnu koolides.

“Arvandmetele tuginedes tekib Eestis aastas kuni 70 000 tonni vanapaberit ja sellest kogutakse ainult kuus protsenti, aga tonn makulatuuri aitab kasvama jätta 17 puud,” märkis SA Pärnu Vabahariduskeskuse projektijuht Jana Trink.

Kodanikuühiskonna Sihtkapitali (KÜSK) toetusega algava EduVedu projekti keskmes on inimeste keskkonnateadlikkus, paber kogutakse kogumisringidel logo kandva väikebussiga ja viiakse lepingukohaselt Räpina paberivabrikusse töötlemisele.

“Makulatuuri eest anname võimaluse neile, kellel raha napib, kasutada väikebussi näiteks mööbli või muu kraami veoks või sõitudeks, aga tingimus on see, et sõita saab nii kaugele, kui paber kannatab,” selgitas Trink riigis uudset ettevõtmist. (PP)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles