Tugev tuul langetas Pärnus puid ja tänavavalgustusposte

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuul pillutas laiali oksarisu.
Tuul pillutas laiali oksarisu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile õhtul murdis tugev tuul Pärnus Munamäe ümbruses mitu puud, viis rivist välja sealsed tänavalaternad, puhus pikali Vallikääru renoveerijate piirdeaedasid ja puistas pargi üle oksarisuga.

Päästeteenistus sai kell 21.39 teate, et Pärnus Lõuna ja Akadeemia tänava ristmikul on puu sõiduteele kukkunud. Murdunud puu oli endaga kaasa tõmmanud ka elektriliinid, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt.

Niikaua kui päästjad puu tükkideks saagisid ja tee vabastasid, oli Lõuna tänav liikluseks suletud.

Pärnu Postimehe toimetusele vihjekirja saatnud linnakodaniku andmetel murdusid sealsed puud kümmekond minutit pärast üheksat.

Lähedal oli maha langenud ka kolm tänavavalgustusposti. Päästeteenistus andis juhtunust teada elektriavariibrigaadile, kes asus rikkeid kõrvaldama.

Pärnu linnavalgustuse eest hoolitseva AS Elwo töömehed toimetasid Munamäe ümbruses veel täna hommikulgi. AS Elwo projektijuhi Tarmo Lauri kinnitusel olid murdunud tänavavalgustuspostid amortiseerunud ja need murdis maha elektriilinile langenud puu.

„Sealsete elektriliinide purunemine jätab valgustuseta kogu Munamäe ümbruse. Vaid rulapargis asuvad laternad töötavad,“ sõnas Lauri.

Lauri kinnitusel jääb nüüd linna otsustada, kuidas sealne valgustus taas töökorda seada.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo teatel taastatakse Munamäe pargi ümbruse tänavavalgustus peagi. "Esmalt teeb Elwo kahjudest hinnangu ning seejärel kulub mõni päev taastamistöödeks," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles