Pärnut ehib Gustav Fabergé pronkskuju

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kuju, mida peagi lauaga täiendatakse.
Uus kuju, mida peagi lauaga täiendatakse. Foto: Ants Liigus

Laupäeva õhtul avati Pärnu kontserdimaja juures maailmakuulsa Fabergé kullassepaäri asutaja Gustav Fabergé pronkskuju, mis on Peterburi juveelimaja Tenzo Jewellery House omaniku Alexander Tenzo kingitus Eesti suvepealinnale.

Fabergé kullassepaäri tegi tuntuks Venemaa kullassepp Peter Carl Fabergé juveelidega kaetud väärismetallist lihavõttemunadega. Peter Carli isa Gustav, kes 1842. aastal Fabergé kullassepaäri asutas, oli sündinud 1814. aastal Pärnus. Fabergéde suguvõsa on pärit Prantsusmaalt, kust nad hugenottide tagakiusamise tõttu algul Saksamaale ja hiljem Liivimaale kolisid.

Gustav Fabergé Pärnu juurte tutvustamise eest on hea seisnud kohalik Fabergé selts eesotsas kunstnik Tiina Ojastega, kes sõlmis sidemed perekonna järeltulijate ja uurijatega mujal maailmas. Kuju avamise auks korraldatud ballist võttis osa juveliiripere järeltulija Tatiana Fabergé, kes elab Šveitsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles