Jüri Jaanson: Suurpered saagu standardiks

Jüri Jaanson
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson.
Jüri Jaanson. Foto: PP

Eesti rahvaarvu pidev vähenemine pole ilmselt kellelegi uudis. Oma riigi ehitamine ja isikliku heaolu kasvatamine on võtnud ning võtab inimestelt aja, mille hinnaks on muuhulgas lapsed, nii olemasolevad kui puuduvad.

Julgeolekut arendades ja majandust edendades tekib küsimus: kellele? Reformierakond küsib eesolevatel parlamendivalimistel valijailt mandaati pere kolmandale ja järgnevatele lastele 300eurose igakuise toetuse maksmiseks, peatamaks iibe langust ja stabiliseerimaks demograafilist seisu.

Eesti rahva loomulik iive on peaaegu veerand sajandit olnud valdavalt negatiivne, vaid korraks jõudsime 2010. aastal 35 enamsünniga plussi. Selle üks mõjur oli Reformierakonna loodud vanemapalk, mis säilitas lapsega kodus olevale vanemale senise sissetuleku vastavalt makstud sotsiaalmaksule, ent mis kaotas majanduskriisi järgsel ebakindlal ajal suure osa oma mõjust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles