Haigusleht puhkuse ajal

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni veebileht.
Tööinspektsiooni veebileht. Foto: www.ti.ee

Läksin puhkuse ajal arsti juurde ja sain haiguslehe. Pärast puhkuse lõppu andsin selle tööandjale, kuid tema keeldus seda vastu võtmast. Miks ei saa ma haigusraha?

Vastab tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni tööinspektor-jurist Ülle Mustkivi:

“Kui töötaja oma puhkust ei katkestanud, siis puhkuse ajal pole tal õigust töövõimetushüvitist saada. Nimelt töölepinguseaduse 69. paragrahvi 6. lõike kohaselt on töötajal õigus puhkus katkestada, edasi lükata või enne tähtaega lõpetada töötaja isikust tulenevatel olulistel põhjustel (ajutine töövõimetus – nii haigus- kui hooldusleht, rasedus- ja sünnituspuhkus jne).

Töötaja on kohustatud tööandjale teatama puhkuse kasutamist takistavast asjaolust esimesel võimalusel. Seega, kui töötaja teatab tööandjale esimesel võimalusel oma töövõimetusest ja katkestab, lükkab edasi või lõpetab enne tähtaega puhkuse, on tal õigus saada ajutise töövõimetuse hüvitist. Kui töötaja seda ei tee, ei pea tööandja puhkust katkestama ja ravikindlustuse seaduse kohaselt ei ole kindlustatul õigust saada ajutise töövõimetuse hüvitist, sest ta on puhkusel.”
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles