Kommentaar: Tähtis on õppekavade arendamine

, Pärnu linnavalitsuse kutse- ja huvihariduse peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Minu erilise tähelepanu all sel õppeaastal on huvikoolide õppekavade ühtlustamine. Huvikoolid on oma õppekavad teinud nii, nagu on osanud, aga need on väga erineva tasemega. Kõikide koolide Eesti hariduse infosüsteemis (EHIS) registreeritud õppekavad muudetakse sel sügisel avatuks, mis tähendab, et iga lapsevanem või huviline saab iga huvikooli õppekavaga ühtses infosüsteemis tutvuda. See aga tähendab, et kõik õppekavad peavad olema vormilt korrektsed ja sisult hästi mõistetavad ja jälgitavad.

Kevadel jutuks olnud Pärnu kunsti- ja muusikakooli ning Kunstide maja liitumine pole praegu aktuaalne. Küll sündis mainitud kolme huvikooli juhtide kolleegium, kus edaspidi arutatakse, kuidas senisest rohkem omavahel õppetööd sünkroniseerida ja lastele valikuvõimalusi anda. Tahaks jõuda õppekavade arendamisega nii kaugele, et laps saaks soovi korral muusikaõppe kõrval võtta näiteks tantsu- või kunstitunde ilma uue huviringiga liitumise ja mitme õppetasu maksmiseta. Õppekava võikski koostöös õpilase, õpetaja ja lapsevanemaga koostada nii, et laps saaks õppida sobivas mahus ja soodsama hinnaga mitut end huvitavat ala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles