Vambola Paavo: Räägime riigipühadest

Vambola Paavo
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vambola Paavo.
Vambola Paavo. Foto: PP

Lähiriikidega võrreldes napib Eestis riigipühi. Rahvas rügab palehigis tööd ja saab jätkuvalt närust palka, samal ajal kui poolakas või isegi leedulane naudib meist enam töövabu päevi.

Õigeusu jõulude töövabaks kuulutamisest on ammu räägitud. Isegi vastav ettepanek on riigikogus tehtud, ent tulemust pole. Ametlikult võiksid Eestis olla vabad ka esimene ja teine ülestõusmispüha. Paraku on seda palju tahta. Riigijuhtidelt saab ühtviisi tõrksa vastuse, et töö tootlikkus on madal ja riik kaotab vabade päevadega oluliselt raha. Igal võimalikul juhul korrutatakse tootlikkust kui mantrat.

Haridusminister Jevgeni Ossinovski teatas möödunud aasta lõpul, et 2016. aasta jõuluvaheaeg tuleb õppuritele pikem. Õigeusklikele noortele antakse võimalus pühi pidada. Asjasse süüvimine toob välja aga lähenevad valimised, tegelikult tahtis minister vene rahvusest valijatele häältekogumise sildi all meeldida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles