Lastestaadioni liuväli sai uisuvalmis

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile päeval proovisid vastavatud liuväljal oma uiskude teravust Pärnu Kuninga tänava põhikooli õpilased.
Eile päeval proovisid vastavatud liuväljal oma uiskude teravust Pärnu Kuninga tänava põhikooli õpilased. Foto: Urmas Luik

Viimaste päevade püsivad külmakraadid lubasid Pärnu Lastestaadionil lõpuks liuvälja avada, esimesed uisutajad pääsesid jääle pühapäeval.

Lastestaadioni juhataja Tiina Viikmaa ütles, et staadioni katab umbes kümnesentimeetrine jääkiht. “Kuna õhutemperatuur on viimastel päeval püsinud nulli ümber või paar kriipsu alla selle, on pindmine jääkiht pisut pehmem,” rääkis ta. See asjaolu ei tohiks aga jääl liuglemist segada.

Viikmaa sõnade järgi ei ole valitsevad ilmastikutingimused uisuväljaku tegemiseks just ideaalsed. “Vaja oleks veidi krõbedamat, nii miinus viiest kraadist kangemat külma, kuid saame hakkama ka pisut soojema temperatuuriga,“ lausus ta. „Mehed annavad endast parima nii päeval kui ööl. Peamiselt siiski öösel, sest madalamad miinuskraadid on just siis.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles