Romek Kosenkranius: Juurdeehitust tasuks kaaluda hotelli kõrvalkruntidel

Romek Kosenkranius
, Pärnu abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius.
Romek Kosenkranius. Foto: PP

Rannahotelli juurdeehitus on üpris sensitiivne projekt. Nagu elust enesest näha, reageeritakse arendusprojektidele ranna rajoonis (eriti liivaranna lähedal) üsna emotsionaalselt nii keskkonna, avaliku linnaruumi kasutuse, arhitektuuri kui muinsuskaitse aspektist. On ju kaunis Pärnu rand üks meie linna väärtusi ja seetõttu on seal piirkonnas juurdeehitused, eriti mõne muinsuskaitselise objekti läheduses, alati linnakodanike ja ühenduste tuline arutelu teema.

Leppisime praeguse hoonestusõiguse omanikuga eelmise aasta suvel kokku, et enne juurdeehituse detailplaneeringu algatamist küsime projektile muinsuskaitse ja keskkonnakaitse arvamust. Kui need kaks olulist ametit (vaja on nende ametite kooskõlastusi detailplaneeringule) vastu ei ole, lähme projektiga edasi. Muinsuskaitseametile esitatud taotluse võttis aga arendaja enne arutelu tagasi ja seetõttu ei ole muinsuskaitse saanud meile oma seisukohta anda.

Finest Group ostis Rannahotelli kinnistu 50aastase hoonestusõiguse 2005. aastal ja nad on teinud head tööd hotelli säilitamiseks. Hoonestusõiguslepingus olid väga täpselt kirjas hoonestaja kohustused, sealhulgas kohustus arhitektuurimälestis heas korras hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles