Kangert ja Schultz maitsesid Prantsusmaal võidurõõmu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuel aastal profileeri naasev Tanel Kangert on amatööride sõitudes noppinud hulga võite.
Uuel aastal profileeri naasev Tanel Kangert on amatööride sõitudes noppinud hulga võite. Foto: Sille Annuk / Postimees

Prantsusmaa amatöörklubis E.C. St Etienne Loire pedaalivad Vändra noormehed Tanel Kangert ja Silver Schultz olid võidukad neljaetapilisel Tour Loire Pilat velotuuril. Eestlaste koduklubi võitis proloogina arvesse läinud meeskondliku temposõidu.

 Esimesel etapil sai Kangert neljanda koha, teise etapi ta võitis ja viimase, grupifinišiga lõppenud etapi lõpetas järgmisel aastal profileeri naasev Kangert turvaliselt peagrupis.

Maanteeratturite maailmameistrivõistlusteks valmistuv Kangert võitis velotuuri kokkuvõttes. Schultz tuli tuuri kokkuvõttes individuaalselt 46. kohale, kuid sai võitu nautida meeskondlikus arvestuses. Heast küljest näitas tänavune kuni 23aastaste grupisõidu Eesti meister Schultz end eraldistardis, kus ta sai oli kuuenda koha.

“Otsustasin startida maailmameistrivõistlustel Melbourne’is,” ütles Viko klubi treeneri Erich Perneri kasvandik Kangert. “Võistlen MMil ilmselt nii eraldi- kui grupisõidus. Ettevalmistus tiitlivõistluseks saab olema eraldistardipõhine, kus määrava tähtsusega on kiired vändapöörded. Pean oma treeningute planeerimisega ettevaatlik olema, mul on kavas mõned ööd telgis istuda, et keha punaliblesid tootma ergutada.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles