Pärnu uus bussijaam maksab kuni 1,2 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe aasta pärast näeb Pärnu bussijaam välja hoopis teistsugune.
Kahe aasta pärast näeb Pärnu bussijaam välja hoopis teistsugune. Foto: Ants Liigus

Pärnu kohalikud omavalitsused kavandavad maakonda hõlmavat ühistranspordiprojekti, mille keskne osa on Pärnu uue bussijaama ehitus, selle eeldatav maksumus on kuni 1,2 miljonit eurot.

“Pärnumaa kohalikud omavalitsused on leppinud kokku, et Pärnu bussijaam rajatakse piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist maakonnaülese projektina,” ütles Pärnumaa Ühistranspordikeskus MTÜ juhatuse liige Andrus Kärpuk. “Bussijaama kohta on volikogus vastu võetud detailplaneering, kus on määratud, et praegune plats jääb liiklusmaana alles, aga osaliselt selle platsi peale tuleb uus terminalihoone, kuhu viiakse ootesaal ja muu kaasnev, praeguse Ringi 3 asuva bussijaamahoone funktsioon muutub,” lisas ta.

Kärpuk lausus, et praeguse bussijaama platsile busside seisuala alles ei jää. “Sinna jääks ainult saabuvate ja väljuvate busside peatused, mis oleksid katuse all, seisvate busside jaoks on plaanis jõe poole luua liini- ja turismibusside parkla, kuhu oleksid välja ehitatud olmeruumid juhtidele,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles