Vihje Marani filmile pani pere plaani muutma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Teeme igal aastal suuri näidendeid, muusika ja tantsuga,” räägib Lõpe kooli õpetaja ja Kalda talu perenaine Sirje Kaska.
“Teeme igal aastal suuri näidendeid, muusika ja tantsuga,” räägib Lõpe kooli õpetaja ja Kalda talu perenaine Sirje Kaska. Foto: Urmas Luik

Viljandist pärit Sirje Kaska otsis mehega perele maale elamist ja ATK ehk agrotööstuskoondis pakkus ehitusinsenerist kaasale kohta kas Tuudile või Lõpele.

“Käisime Tuudil ka vaatamas ja kuna mees, kes maja näitas ütles, et teil siin üle tee on Rein Maran teinud kõik oma ussifilmid, oli teema lõpetatud,” räägib Sirje sattumisest maakonna lääneossa.

Kallis pakkus majand neile elamiseks omaaegset Kalda talu. Koht meeldis. Jube hakkas siis, kui pere kohale jõudis. Kõigi mugavustega harjunud viljandlased pidid kohanema sellega, et majas ei ole kanalisatsiooni, et vesi ei tule kraanist, et keskkütet pole. Aga ettevõtlikena hakkasid nad vana talumaja oma käe järgi kõpitsema. Varsti saab neil kolm aastakümmet Pärdi mäe külje all elatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles