Kalli-Sepa Kaljula talu hoiab ennast vee peal piimakarjaga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Piimakari on meie talus põhiline, karjale kasvatame järelkasvu ise,” räägib Kalli-Sepa Kaljula talu perenaine Viive Kaljula. Kalli külas pole maainimeste huumorimeel veel kadunud. Pärdi mäe teeristis teel Kaljula juurde seisab üks kohalike meistrite taieseid.
“Piimakari on meie talus põhiline, karjale kasvatame järelkasvu ise,” räägib Kalli-Sepa Kaljula talu perenaine Viive Kaljula. Kalli külas pole maainimeste huumorimeel veel kadunud. Pärdi mäe teeristis teel Kaljula juurde seisab üks kohalike meistrite taieseid. Foto: Urmas Luik

Kalli vahelt võib läbi sõita sellenimelist bussipeatustki märkamata ja teadmata, et selles külas asub looduse tähelepanuväärseima loominguna Pärdi mägi oma 30 hektari suuruse kivikülviga, mis on jääaja jäänuk.

Pärdi mäe taha jääb Kalli-Sepa Kaljula talu, just nii pikka nime nõudsid majapidamise registrisse kandjad, sest samas Koonga vallas oli juba Sepa talu.

Pärnumaa Kalli külal on nimekaim Saare maakonnas Valjala vallas. Mõlemas on olnud samanimeline mõis, kuigi mandril oli Kallie ja saarel Kalli. Küllap algab nende külade nimelugugi mõisamajapidamiste ajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles