Aivar Pikkmets arendab kodukoha ettevõtlust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Talupidamine pole midagi muud kui endale võimaluse tagamine siin perega elada,” ütleb Mätiku talu peremees Aivar Pikkmets. Vanaisa süles on lapselapsed Harri ja Lilli. Foto on tehtud 2013. aastal.
“Talupidamine pole midagi muud kui endale võimaluse tagamine siin perega elada,” ütleb Mätiku talu peremees Aivar Pikkmets. Vanaisa süles on lapselapsed Harri ja Lilli. Foto on tehtud 2013. aastal. Foto: Urmas Luik

“Oleme tahtnud Oidremal elada ja et siin elada, pead midagi tegema nii hästi, kui oskad,” ütleb Mätiku talu peremees Aivar Pikkmets, kes pälvib presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi kui talupidaja ja ettevõtluse edendaja.

Mätiku on Koonga valla tuntumaid talusid, mis üle kümne aasta tagasi keskendus mahetootmisele. Talulaudas annab mahepiima 50pealine lüpsikari, kelle toodanguga täidetakse pealinnas toorpiimaautomaategi.

“Me tegime perega omal ajal õige otsuse, et ma kodukanti paika jäin, kuigi tööpakkumine tehti Läänemaale ja oleksin hakanud tegelema tehnikaga, aga see oligi valiku koht ja suuri otsuseid teeme koos,” kinnitab pereisa, kes abikaasa Helgaga on üles kasvatanud kuus last ja kellel vanavanematena on 12 lapselast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles