Pärnu Postimehe ajakirjanikud Indias: oma ja võõraid kogemusi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varanasi ghattidest on üks huvitavamaid Manikarnika põletusghatt.
Varanasi ghattidest on üks huvitavamaid Manikarnika põletusghatt. Foto: Teet Roosaar

Kolmapäev kulus enne õhtust Gayasse sõitmist Varanasis aja parajaks tegemisele. Kohtasime esimest eestlast – Vestelt küsiti, kuidas sellesse hotelli pääseb, ja peagi viis jutt ettepanekuni emakeeles suhelda. Eesti neiu ja Läti noormees olid kuuajasel reisil Põhja-Indias ja Nepalis.

Hoiatasime neid, kuidas valeraha ära tunda. Meile näidati varem spetsiaalse rohelise värvi ja Gandhi vesimärgiga võltsitud 500ruupiast, mida ise poleks ehtsast kuidagi suutnud eristada. Kõige silmatorkavam erinevus on 500- ja 1000ruupialistel Gandhi vesimärgi kõrval nominaali (numbri 500 või 1000) vesimärk, mis ehtsal on, aga võltsingul pole. Erinevusi on ka turvaniidi tähistuses ja kaldu vaatamise turvaelementides, mida peaks Indias reisijad varakult selgeks tegema, et mitte suvalistes rahavahetuspunktides pettuse ohvriks langeda.

Üks ameeriklane rääkis, kuidas teda Delhis „Paharganj on suletud“ jutuga viis tundi turismibüroode vahet sõidutati, kuni ta lõpuks Radissoni hotelli nähes käskis peatuda. Koguge enne reisi võimalikult rohkem infot, jääge endale kindlaks ja ärge usaldage teenusepakkujaid.

Ajakirjanik Teet Roosaar on koos abikaasa Vestega 31. jaanuarist 27. veebruarini Indias. Tema seiklusi, mis läbivad pealinna Delhit, püha linna Varanasit, Budhha virgumise paika Bodh Gayas, Kochit, Allepeyd, Varkalat ja Munnarit, saab järgida portaalis Seljakotirändur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles