Väike lihatööstus tõestab Suigus oma vajalikkust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjamõisa lihatööstuse viisid Eesti gasellettevõtete hulka töökohtade loomine, käibe kasv ja tootmise paindlikkus.
Karjamõisa lihatööstuse viisid Eesti gasellettevõtete hulka töökohtade loomine, käibe kasv ja tootmise paindlikkus. Foto: Ants Liigus

Kui Enn Kuslap aastat kolm tagasi pankade uksi kulutas ja ettevõtte laiendamiseks laenu taotles, saadeti ta viisakalt välja, sest külakohta liha- ja vorstitööstuse rajamise mõttega tulnud maameest ei võetud tõsiselt.

Selleks ajaks oli OÜ Karjamõisa kirjutanud ja saanud toetust kahele oma projektile Euroopa Liidu maapiirkondade arengut ja konkurentsivõimet tugevdavast Leader-meetmest ja laenu oli vaja omaosaluse katteks.

“Ainult üks pank võttis meid jutule,” viitab Enn Kuslap ettevõtte kontoris oma töölauale, kus on Swedbanki värvides ja logoga kalender. ”Kliendihaldur kuulas, käis kohapeal, kui siin ei olnud veel midagi, tegi endale asja selgeks, kaitses meie projekti ja me saime laenu.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles