Elion kaalub taksofonide kaotamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elion plaanib taksofonid kaotada.
Elion plaanib taksofonid kaotada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rootsi Teliasonera kontserni kuuluv telekommunikatsiooniettevõte Elion Ettevõtted AS kaalub taksofonide kaotamist.

Elioni kommunikatsioonijuht Karin Kahre ütles, et taksofonide kaotamist on arutatud juba mõnda aega, kuid seni mitte väga tõsiselt. "Igal juhul on meie soov sellele varsti mõistlik lahendus leida," ütles ta.

Kahre sõnul on vajadus taksofoniteenuse järele praktiliselt olematu, sest asemele on tulnud mugavamaid alternatiive. "Taksofonide kõrgaeg Eestis jäi 1990. aastate teise poolde, nüüdseks on nad oma aja ära elanud."

Kahre jutu järgi on Elion ostetud taksofonikaartide arvu ning taksofonidest tehtud kõneminutite hulga langemisel pidevalt vähendanud taksofonide hulka. "Paljud eemaldatud taksofonid on olnud sellised, kust pole pika aja vältel ühtegi kõne tehtud. Meil on alles 650 taksofoni üle Eestis, veel viis aastat tagasi oli vajadus nende järele suurem ja nende hulk vastavalt 2300."

Küsimusele, kui palju on viimasel poolaastal taksofone kasutatud, vastas Kahre, et taksofonikaartide müügikäive oli selle aasta esimesel poolel 20 000 krooni. "Võrdluseks võib tuua aasta 2004, kui kaartide käive oli üle 10 miljoni krooni."
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles