Kalur püstitas veel ühe skulptuuri

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalur Urmas Marguse püsti pandud “Kivivalvur Ropka pink” on kolmas skulptuur, mille mees Pärnu linnapilti lisanud, neljaski saab varsti valmis.
Kalur Urmas Marguse püsti pandud “Kivivalvur Ropka pink” on kolmas skulptuur, mille mees Pärnu linnapilti lisanud, neljaski saab varsti valmis. Foto: Urmas Luik

Pärnu kutseline kalur Urmas Margus on mees, kes sai linnavalitsuselt loa paigutada Vallikääru parki kujur Rait Pärja kiviskulptuur, et mälestada vallikraavi ümberehitustöödel hukkunud kalu. Ja tegigi selle 2010. aastal teoks.

Seejärel tellis Margus skulptorilt figuraalkompositsiooni “Rott kalaga”, mille püstitas oma kodumaja õueesisele, meenutamaks, et Raeküla on läinud aegadel Rotikülaks kutsutud, ja huumorimeelsed raekülalased võtsid kuju uhkusega omaks. Selleks ei olnud linnavalitsuse luba enam vaja, kuna skulptuur seisab mehe enda maa peal ja on saanud Raeküla väisavate turistide pildistamisobjektiks. Sealsamas asub Marguse võrgupood, kus müüakse kutselistele kaluritele püüniseid ja muid kalastustarbeid.

Samal ajal on Marguse sõnade kohaselt figuratsioonil “Rott kalaga” laiem tähendus kui meenutus Raeküla vanast sõimunimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles