Vello Paluojal valmisid uued portreed

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 17 tutvustab kunstnik Vello Paluoja Pärnu keskraamatukogu esimesel korrusel sel aastal valminud kultuuri- ja kirjandustegelaste pastelltehnikas portreesid. See on tema autorisarja “Inimesi Eesti kultuuriloos” jätkunäitus.

Keskraamatukogus avatakse täna ülemöödunud sajandi kirjanduslikele suurkujudele pühendatud portreede näitus, kus on väljas 12 tööd.

Kõnealune väljapanek on teine kultuuri- ja kirjandustegelaste portreede sarjast, mille kunstnik pühendab Eesti Vabariigi 100. aastapäevale. Kavandatult järgneb veel kaheksa näitust kuni 2018. aastani.

Pastellmaalide autor, kirjakunstnikuna tuntud Vello Paluoja on portreteerinud peamiselt neid 19. sajandi kirjandus- ja keeleinimesi, keda on vähem maalitud, kuid kes on jätnud olulise jälje Eesti kultuurilukku. Näiteks on ta kujutanud proosakirjanik Elisabeth Aspet, poetess Anna Haavat, koolikirjanik Mihkel Kampmaad.

Pärnu keskraamatukogu täiendab portreenäitust kirjanduslike tekstide ja trükistega, väljapanek jääb huvilistele vaadata 9. oktoobrini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles