Tipptegijad õpetavad gümnasistidele ettevõtlust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Arrak.
Andres Arrak. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Täna sai avalöögi gümnaasiumiõpilastele suunatud ettevõtlusõppe videoloengute sari, kus korra kuus hakkavad ettevõtlusteemadest rääkima oma ala tipptegijad.
 

Täna sai majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) koduleheküljelt jälgida otseülekannet sissejuhatavast loengust teemal „Ettevõtluse roll Eestis”, kus kõnelesid majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning Mainori kõrgkooli ettevõtluse instituudi direktor Andres Arrak.

„Ühiskond vajab aktiivseid ja ettevõtlikke noori, kellest võiksid saada meie homsed mööblivabrikandid, IT-ärimehed, riskikapitalistid. Keskkooliaastad on parim aeg, millal ettevõtlusega lähemalt tutvust võiks teha,” ütles Juhan Parts.

Et pakkuda vaheldust tavapärasesse koolitundi ja tuua ettevõtluse tipptegijad keskkooliõpilastele lähemale, pakuvad majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, kaubandus-tööstuskoda, EAS ja Junior Achievement üheskoos välja interneti kaudu edastatavate loengute sarja. Mõeldes eelkõige just neile gümnasistidele, kes valikainena oma õppekavasse majandus- ja ettevõtlusõppe on valinud, hakkavad loengud toimuma iga kuu teise nädala teisipäeviti.

Teemad, mida eeloleva üheksa õppekuu jooksul loengutes käsitletakse on järgmised:  „Ettevõtluse roll Eestis”, „Raha roll ettevõtluses”, „Eesti tippettevõtted. Miks just nemad?”, „Kuidas saada ettevõtjaks? (ettevõtte loomisest, rahastamisest jms)”, „Mida pakkus aasta 2010 ettevõtjatele?”, „Tehnilise ettevõtluse võimalused Eestis?”, „Raamatupidamisest algavale ettevõtjale”, „Väikese ettevõtte turundusvõimalused” ja „Välisturud – kelle võimalus?”.

Loenguid võib jälgida majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kodulehelt otseülekandes. Samuti on koolidel edaspidi võimalus ministeeriumi arhiivi vahendusel kasutada videoloenguid endale sobival ajal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles