Ettevõtlusauhindu jagus Pärnumaalegi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja-Magdaleena gildi perenaised Herdis Elmend ja Kadri Rebane.
Maarja-Magdaleena gildi perenaised Herdis Elmend ja Kadri Rebane. Foto: Ants Liigus

Eile õhtul kuulutati Estonia kontserdisaalis pidulikult välja tänavuste ettevõtlusauhindade saajad, Pärnumaa ettevõtjatest pälvisid tunnustuse Wendre AS ja Maarja-Magdaleena gild.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) väljaantav „Ettevõtluse auhind 2010“ läks Ericsson Eesti ASile ning Eesti kaubandus-tööstuskoja ja Eesti tööandjate keskliidu koostatavas Eesti ettevõtete konkurentsivõime tänavuses edetabelis tuli esimeseks Tallink Grupp AS.

Lisaks kahele peaauhinnale kuulutati konkurssidel välja võitjad kuues auhinnakategoorias ning selgitati kõige konkurentsivõimelisemad ettevõtted 12 majandustegevusalas.

Tunnustuse osaliseks said Pärnumaa ettevõtjadki.

Auhinna „Eksportöör 2010“ võitjaks osutus Wendre AS, mis on suure eksportkäibega ettevõte, mis suutis erinevalt paljudest teistest suureksportööridest oma eksporti 2009. aastal kasvatada, investeeris uutesse tehnoloogiatesse ning tõi turule uusi tooteid.

„Turismi uuendaja 2010“ võitjaks valiti Maarja-Magdaleena Gild MTÜ, mis on Pärnu kunstnikke ja käsitöölisi ühendav terviklik loomekeskus oma 18 meistrikojaga, pakkudes külastajatele aktiivset puhkust ja elamusturismi, toetab tugevalt kohaliku käsitöötraditsiooni edasikestmist ja elujõulisena püsimist ning tegeleb Pärnu gildipäevade, advendiaja ürituste ja jõululaada korraldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles