Teadlased seisavad mereruumi headuse eest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi teadlased aitavad lahendada Pärnu maakonna mereruumi planeeringuga seotud kalanduse ja merekeskkonna probleeme. Eesmärk on saavutada merekeskkonna hea seisund, säilitada olulised kalakoelmud ja püügialad ning arendada rannakalanduse kultuuri.

TÜ Eesti mereinstituut osaleb Pärnu maakonna mereruumi planeeringus, olles partner Euroopa Liidu teadusuuringute ja tehnoloogia arendamise projektis.

„TÜ Eesti mereinstituudi teadlased on olnud partneriks ka ühes varasemas mereruumi planeerimise BaltSeaPlani projektis,“ rääkis TÜ Eesti mereinstituudi meresüsteemide osakonna juhataja Robert Aps. Ta lisas, et Pärnu lahe ruumiplaneeringu esimene pilootlahendus pärinebki Balt-SeaPlani ajast. Apsi sõnutsi seisneb erinevus selles, et siis keskenduti pilootlahendusele, ent nüüd on planeerijatel käsil mereruumi tegeliku plaani kujundamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles