Voltveti mõisa esinduspuid ähvardab saag

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu kaks kuldset lõvi kujundavad mõlemal pool paraadust kasvavad vahtrapuud Voltveti mõisa üldilmet.
Nagu kaks kuldset lõvi kujundavad mõlemal pool paraadust kasvavad vahtrapuud Voltveti mõisa üldilmet. Foto: Ants Liigus

Juba parema jala kaotanud inimeselt tuleks vasemgi saagida – sümmeetrilise tasakaalu huvides. Kõlab kahtlaselt, aga just sellist loogikat rakendatakse mõlemal pool Voltveti mõisa paraadust kõrguvate majesteetlike vahtrate puhul, mis mõisapargi uuendustööde käigus on löögi alla sattunud.

Ehkki kahest puust on vaid üks haigestunud mädandavasse seenhaigusesse ja tuleks seetõttu maha võtta, näeb kinnitamist ootav pargiuuendusplaan teisegi, haigusest puutumata puu saagimist.

“Selle kohta on OÜ Arboresti töötaja ettepanek, et kuna kujunduslikult poolelt on oluline, et sümmeetrilisus säiliks, tuleks mõlemad puud korraga maha võtta ja panna sellised nelja-viiemeetrised puud korraga asemele,” selgitas Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsas asuva Voltveti koolituskeskuse osakonna juhataja Piret Koorep. Temagi hinnangul oleks näotu, kui peaukse ees seisaksid kõrvuti viie ja 15 meetri kõrgune puu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles