Tervisepäev aitab õpilased reipalt koolipinki

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumi kooliolümpiamängud.
Pärnu ühisgümnaasiumi kooliolümpiamängud. Foto: Ants Liigus

Reedel, 10. septembril on Eesti koolispordi liidu üleskutsel üleriigiline tervisepäev “Reipalt koolipinki”, milles Pärnumaa koolid agaralt kaasa löövad.

Tervisenädalal toimuva tervisepäeva eesmärk on kujundada ja arendada noorte seas sportlikke harjumusi ja tervislikke eluviise. Tervisenädala üritused on eelkõige suunatud õpilaste kehalise aktiivsuse tõstmiseks ja pingelisesse koolitöösse sukeldumiseks, teavitas Koolispordi liidu projektijuht Henri Ausmaa.

Tervisepäeva üritused on osa õpilase koolipäevast, kuhu mitmel pool on aktiivselt kaasatud lapsevanemad. Iga kool valib sportlikud tegevused ise, korraldatakse spordipäevi, miniolümpiaid, ratta- ja seiklusmatku, maastikumänge ja palju muud põnevat.

Peale sügisese tervisepäeva on eeloleval talvel kavas tervisenädal “Talvevõlud” talispordi nautimiseks ja kooliaasta teisel poolel kevadine matkapäev “Looduse kilomeetrid”.   
 
Kõigi tervisepäeva korraldanud koolide vahel, kes saadavad kokkuvõtte toimunud “Reipalt koolipinki” tervisepäevast hiljemalt 1. oktoobriks Eesti koolispordi liitu,  loositakse välja spordivarustust ja auhindu. Tervisepäeval osalenud koolidele põnevamaid ideid tutvustatakse EKSLi koduleheküljel ja  ajalehes Eesti Päevaleht.

Tervisepäeva korraldatakse 2004. aastast iga septembrikuu teisel reedel. Idee algataja on kahekordne olümpiavõitja, Eesti koolispordi liidu president Erika Salumäe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles