Mila Balti avab oma isikunäituse

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mila Balti.
Mila Balti. Foto: PP

Pärnu kunstnik Mila Balti (pildil) avas siinses J. Barbaruse nimelises kontrakultuuri keskuses oma personaalnäituse “Alati fragmendid”.

Mila Balti on Pärnus tegutsev vabakutseline kunstnik, kel praegu hästi palju mõtteid. “Enda distsiplineerimine võtab natuke aega. Eriti suvest tulles. Tahan hakata kiiresti maalima. Eks see sügistalvine aeg olegi põhiline aeg Pärnus püsimiseks ja maalimiseks,” nentis ta.

J. Barbaruse nimeline kontrakultuuri keskus Rüütli tänaval on kunstnikule tore koht, kus ruumi ilmestamiseks saab eksponeerida koos vanemat ja uuemat loomingut.

Kokku kõlavad pildid aastast 2002 ja mullu sündinud tööd. Väikses ruumis mõjuvad suureformaadilised õlimaalid hästi. “Siin saab lugusid tekitada küll. Vaataja ei pea piltidel nägema minu lugu, parem veel, kui tal tekib vaadates mõni oma lugu,” rääkis Balti.

Balti kõneles, et kunstnikuna sai ta palju inspiratsiooni möödunud aastal lõppenud rännakul: ta osales purjekal Marta seitse kuud väldanud ümbermaailmareisil. Marta seilas ümber maakera kaks aastat. Balti ühines seltskonnaga Lõuna-Aafrikas, peatus pikemalt või lühemalt Kaplinnas, Saint Helena saarel, Brasiilias, Assooridel, Inglismaal. Reisi sihtkoht oli Orjaku Hiiumaal.

“Mõtteid on nii palju. See kõik on vaja läbi seedida. Kunstnikuna pani see mind elu hoopis teisest küljest nägema. See oli tohutu inspiratsiooniallikas,” kinnitas Balti.

Näitus jääb avatuks 27. septembrini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles