Martin Laine: Pärnu EKRE-lembus näitab rahulolematust

Martin Laine
, tudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Laine.
Martin Laine. Foto: PP

Pärnu paistis valimistulemustes välja selle poolest, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna populaarsus maakonnas oli lausa 18,2 protsenti, mis kogu riigiga võrreldes (8,1 protsenti) on silmapaistev erinevus. Põhjused on esinumbri Mart Helme kandidatuur Pärnus, pärnakate konservatiivsem maailmavaade või rahulolematus praeguse seisuga riigis.

Loogiline seletus Pärnu EKRE-lembusele on Helme suur häältesaak. Samal ajal ületas Helme oma eelmist tulemust oluliselt ja see näitab, et protestiks või muutuse tahtest need hääled talle sel korral antigi. Ei taha siinkohal väita, et neid hääli poleks antud maailmavaateliselt. Kindlasti oli neidki.

Selline tulemus on mingis mõttes isegi murettekitav. Kui võtta EKRE-le antud hääli protestina, on pärnakad tõesti protestijad. Küllap on siinsetel inimestel selline vajadus. Sellest järeldub omakorda, et meie rahulolematus on ebaharilikult suur. Pärnumaalased justkui tunnevad oma nahal kõige selgemalt, mida peaks kindlasti muutma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles