Haigustelaine Pärnu koolides taandub

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisugune näeb A-gripiviirus välja viroloogialaboratooriumis.
Niisugune näeb A-gripiviirus välja viroloogialaboratooriumis. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Veebruari lõpus jõudis Pärnusse külmetushaiguste ja gripilaine, mis sundis Pärnu haiglat rakendama haigete külastamiskeeldu ja tõvevoodisse jääma paljud koolilapsed. Nüüdseks on haigustelaine koolides taanduma hakanud ja koolijuhtide sõnutsi enamik lapsi juba terveks saanud.

Ühisgümnaasiumi direktor Mart Kuuskmann ütles, et nende koolis oli haigestumise kõrgaeg 23. veebruari paiku, kui puudus ligi kümnendik õpilastest. “Meil on gümnaasiuminoored, kes koolist eriti puududa ei taha,” seletas direktor. “Vahel oleme lausa ise mõne haigena silma jäänud õpilase koju saatnud. Nüüd on enamik juba terved.”

Pärnu Mai koolis õpib üle 800 lapse, kellest eelmisel nädalal jäi tervislikel põhjustel koju hinnanguliselt 200 õpilast. “Mõnes klassis oli puudujaid vaid mõni, teises rohkem,” ütles kooli direktor Silja Kikerpill. “Sel nädalal on kõik juba korras ja enamik lapsi terveks saanud.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles