Kati Saara Vatmann: Miks meiesugused mehele ei saa?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Saara Vatmann.
Kati Saara Vatmann. Foto: PP

Vaata ennast, naine! Kas sina oledki see, kellest mehepojad eeldavad üleoleva klišee kohaselt: seltskonnas nagu daam, voodis nagu lõbunaine ja köögis nagu kokk? Samal ajal, kui mees lihtsalt … on. Ja võtab endale voli ilkuda, et tema temakesega on kõik tagurpidi: seltskonnas nagu lõbunaine, köögis nagu daam ja voodis kokkab. Jäägu need mehed. Nagunii kõik mehed on … Teate küll.

Vaadakem varakevadisel naisteajal pigem tegelikule iseenesele otsa. Kes me kõik ühes ainsas ööpäevas olla jõuame. Ja jaksame, sest tahame. Kui ei tahaks, tuleks orja tunne peale, aga ori ei jaksa, perenaine suudab kõike. Põetada ja kasida, teenida ja teenindada kõiki ja kõike koos oma teaduskraadide ja diplomitega.

Hommikul oled sina, ammu enne teisi ärkaja, pere ja kodu meeleolu looja. Oled ajaplaneerija ja päevakorraldaja. Ärkajatele hommikueinet valmistades toimid tervislike eluviiside edendajana, seejärel kogu pesakonna stilistina. Ja lendad logistikuna liiklusesse, et tööpäeva lõppedes kõik see mees ja mudilane nende isikliku autojuhina taas kokku korjata, trennide-huviringide kaudu tagasi koju kantida. Mees on tähtsamate asjadega hõivatud, kui ta sul üldse on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles