Juhtkiri: Lilled ja “sinililled”

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Homne naistepäev ei anna juba ammu alust kõnelda ainult lilledest ja kommidest, mida mehed naistele ühel päeval aastas kingivad. Muidugi võib teha sel teemal traditsioonilist nalja lõtvadest tulpidest, mille ulatab oma küljeluule teiste meeste seltsis end pidupäeva puhul lõbusasse tujusse võtnud perepea, kuid seegi pole peamine. Naistepäeva olulisus peale tõepoolest kena traditsiooni lilli kinkida seisneb selleski, et võetakse järjest enam jutuks nii naiste ja meeste ebavõrdsus kui koduvägivaldki.

Koduvägivallast ja selle tulemustest räägib kõnekalt sellenädalane uudis, mis sai alguse siitsamast Pärnumaalt. Üks mees, kes “õige mehe” tiitlit ei vääri, peksis oma elukaaslast ja lämmatas teda. See kõik toimus pikalt. Nüüd siis pääses seesama mees kriminaalmenetlusest avaliku menetlushuvi puudumise tõttu ja peab maksma riigituludesse 390 eurot.

Seesugune leebe käitumine, põhjendatagu seda nii kenasti ja soravalt kui tahes, annab väga vale signaali, muutes vägivalla nõrgema kallal millekski tühiseks ja odavaks. Iga vägivald on halb ja taunimist väärt, kuid koduvägivald on seda veelgi enam, kõik sellised juhtumid peaksid saama hoiatavaks näiteks. Paraku ei saanud eeltoodud sündmusest mitte hoiatav, vaid julgustav näide.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles