Filmitegija Madis Arukask räägib Vepsamaast

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Arukask.
Madis Arukask. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu Rüütli loomemajas toimub homme läheneva emakeelepäeva auks soomeugri õhtu „Vepsamaa väravad“. Välitöödest Vepsamaal ja vepsa keelest tuleb rääkima uurija ja filmitegija Madis Arukask.

Madis Arukask on Tartu ülikooli dotsent, kelle uurimisteemade hulka kuulub näiteks eesti rahvausk, läänemeresoome väikerahvaste (vadja, vepsa, setu) rahvausk ja nüüdisaegsed protsessid. Ta on käinud Vepsamaal välitöid tegemas, mille tulemusel valmis 2006. aastal film “Elavalt maetud”, mis jutustab veel vepsa keelt mäletava Maria Anisimova silmade kaudu paikkondlikust eluolust.

“Mõte sellise loengu korraldamisest tekkis kõigepealt asjaolust, et viimase mõne aasta vältel on palju juttu olnud humanitaaralade esindajate ületootmisest, valdkonna kehvast tasuvusest ja suurest töötusest,“ sõnas loengu korraldaja Maria Krinal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles