Eile esitletud uuringu „Toidujäätmete ja toidukao teke Eesti kodumajapidamistes ja toitlustusasutustes” kohaselt tekitab üks inimene kodumajapidamises toidujäätmeid ligikaudu 54 kilogrammi aastas, raisatud toitu on selles koguses pea 19,5 kilogrammi.
Tellijale
Toiduraiskamist tahetakse hakata otsustavalt talitsema
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raisatud toidu ehk toidukao all mõistetakse toitu ja toiduaineid, mis mingil põhjusel jäävad tarbimata. Toidukadu on toidu kõik koostisosad, mida oleks saanud varem tarvitades, teistmoodi säilitades või käideldes veel süüa.