Toiduraiskamist tahetakse hakata otsustavalt talitsema

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksnes Euroopas läheb aastas prügikasti miljoneid tonne toitu, mis targal talitamisel sünniks veel süüa.
Üksnes Euroopas läheb aastas prügikasti miljoneid tonne toitu, mis targal talitamisel sünniks veel süüa. Foto: Ants Liigus

Eile esitletud uuringu „Toidujäätmete ja toidukao teke Eesti kodumajapidamistes ja toitlustusasutustes” kohaselt tekitab üks inimene kodumajapidamises toidujäätmeid ligikaudu 54 kilogrammi aastas, raisatud toitu on selles koguses pea 19,5 kilogrammi.

Raisatud toidu ehk toidukao all mõistetakse toitu ja toiduaineid, mis mingil põhjusel jäävad tarbimata. Toidukadu on toidu kõik koostisosad, mida oleks saanud varem tarvitades, teistmoodi säilitades või käideldes veel süüa.

Toidukao alla kuuluvad näiteks riknenud, kasutustähtaja ületanud toit, vale hoidmise ja käitlemise tulemusel kasutamata jäänud toit, toidu serveerimisel või söömisel ülejäänud toit ja muu selline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles