Tõnu Endrekson jõudis EMil finaali

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Endrekson.
Tõnu Endrekson. Foto: Fred Killing

Tõnu Endrekson, kes viimati sõudis tipptasemel ühepaadil 1999. aastal Hamburgis toimunud alla 23aastaste maailmameistrivõistlusel, üllatas eilses eelsõidus, kui tagas võiduga tänavuse paadiklassi valitseja tsehh Ondrei Syneki ees pääsu poolfinaali. Püssirohtu jagus pärnakal tänases poolfinaaliski.

Loos andis esimeses poolfinaalis startivale Tõnu Endreksonile vastasteks kahekordse olümpiavõitja, norralase Olaf Tufte, tänavuse hooaja komeedi leedulase Mindaugas Griskonise, ungarlase Peter Galambose, venelase Vladislav Rjabtsevi ning sloveeni Jan Spiki, vahendas sõudeliidu kodulehel Vahur Mäe.

Tufte loobus stardist meditsiinilistel põhjustel ning nii konkureeris kolmele A-finaali kohale viis ühesemeest. Endrekson alustas liidrina, kuid loovutas koha distantsi viimasel veerandil Griskonisele, kes ka võidukalt ajaga 7.04,53 lõpetas. Eestlane liikus finaali teisena (7.09,03) ning Spik kolmandana (7.11,57).

Teisest poolfinaalist tagasid pääsu medalinõudlejate sekka tsehh Ondrej Synek (7.00,44), rootslane Lassi Karonen (7.02,78) ning sakslane Karl Schulze (7.15,85).

Finaal sõidetakse homme eesti aja järgi kell 15.48.

B-finaaliga pidid leppima Galambos (7.15,91) ning Riabtsev (7.22,14).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles