Taimsoo ja Raja tagasid võimsa sõiduga finaalikoha

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo ja Allar Raja
Kaspar Taimsoo ja Allar Raja Foto: Fred Killing

Portugalis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel käisid Eesti paatkondadest täna esimesena võistlustules ja võitlesid finaalikoha eest mullused maailmameistrivõistluste pronksimehed ning valitsevad Euroopa meistrid paarisaeru kahepaadil viljandlane Kaspar Taimsoo ja sintlane Allar Raja.

Eesti duole olid kõvad vastased teises poolfinaalis startinud eelmise aasta MMi kuldmedalistid sakslased Eric Knittel ja Stefan Krüger. Kolmele finaalipääsmele konkureerisid ka Serbia paar Jovanovic-Bogisevic, väga tugevad tsehhid Jirka-Vitasek, vähetuntud Itaalia duo Cagna-Ustolin ning Leedu noor võistkond Masilionis-Ritter, vahendas sõudeliidu kodulehel Vahur Mäe.

Taimsoo ja Raja ning sakslased alustasid kõige tormilisemalt. Juhtinud esimesed 500 meetrit, loovutasid Knittel-Krüger liidripositisooni väga stabiilselt liikunud Taimsoole ja Rajale, kes hoidsid kohta lõpuni ning finišeerusid ajaga 6.26,40 liidritena. Sakslased said kirja 6.27,52 ning kolmandana lõpetanud tsehhid 6.28,94.

Need kolm paatkonda kindlustasid koha homme kell 13.48 startivas finaalis. B-finaaliga pidid leppima Itaalia (6.32,00), Leedu (6.48,01) ning Serbia (7.05,37).

Esimesest poolfinaalist liikusid Eesti paarile finaalivastasteks prantslased Bahain-Berrest (6.25,92), poolakad Sloma-Chabel (6.27,51) ning šveitslased Vonarburg-Stofer (6.30,61).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles