Kaisa Pajusalu lõpetas kuuenda kohaga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu.
Kaisa Pajusalu. Foto: Fred Killing

Mõni minut pärast Kaspar Taimsoo ja Allar Raja hõbedavõitu Portugalis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel startis finaalis Kaisa Pajusalu.

Pärnulanna konkurentideks olid olümpiavõitja Valgevenest Ekaterina Karsten, rootslanna Frida Svensson, taanlanna Fie Udby, tšehhitar Mirka Knapkova ning venelanna Julia Levina, teavitas sõudeliidu kodulehe vahendusel Vahur Mäe.

Karsten, keda peetigi kulla favoriidiks, vormistas ajaga 7.24,63 järjekordse meistritiitli. Talle järgnesid Knapkova tulemusega 7.25,90, Svensson (7.27,47), Udby (7.29,17), Levina (7.30,62) ning kuuendana esimesel 500 meetril konkurentidega samas tempos liikunud finaali noorim osaleja, vaid 21aastane Pajusalu.

Eurospordi kommentaatorid David Goldstrom ning meeste ühepaatide konkurentsist terviseprobleemide tõttu kõrvale jäänud kahekordne olümpiavõitja Olaf Tufte avaldasid Pajusalu edusammude peale tunnustust.

„Pajusalu on juba nii noorelt jõudnud kaugele. Euroopa meistrivõistlustelt saadud kogemused on hindamatud, kujundamaks eestlannast tippseltskonda kuuluvat atleeti,“ andis Tufte noore pärnulanna etteastele hinnangu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles