Konkurss paneb noortele head eeskuju otsima

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reili Rand
Reili Rand Foto: Peeter Langovits

Täna algab kandidaatide esitamine konkursile “Hea eeskuju 2010”, millega tunnustatakse noori, kelle pealehakkamine, sihikindel töö ja võime kaasa haarata teisi on muutnud meie kodukanti ja elukeskkonda paremaks.

Konkurss kuulutatakse sel aastal avatuks piduliku koostööleppe sõlmimisega. Ühist eesmärki näitava leppe sõlmivad MTÜ Noortekonverentsid, Eesti õpilasesinduste liit, Eesti lastekaitse liit, Eesti noorteühenduste liit, Eesti lastevanemate liit, Tegusad Eesti Noored ja UNICEF Eesti.

“Hea eeskuju” patrooni, riigikogu esimehe Ene Ergma sõnul on kaks aastat korraldatud konkurss näidanud, kui palju on tublisid ja ettevõtlikke noori, kes panustavad Eesti ühiskonna arengusse.

Kandidaatide hulgast valib tunnustatud ühiskonnategelastest ja noorteorganisatsioonide esindajatest koosnev žürii ühe noore, kes pälvib “Hea eeskuju” tiitli ja 20 000kroonise stipendiumi, mis on mõeldud noorele tema edasiõppimise toetamiseks.

““Hea eeskuju” kandidaate saavad esitada kõik inimesed, kes usuvad, et kandidaadi tublid teod vääriksid tunnustust,” selgitas tänusündmuse korraldaja Ott Sarapuu. Taotlusvormi saab aadressilt www.noortekonverents.ee.

Kandidaate saab esitada kuni 17. oktoobrini. Tänusündmuse auhinnagalaõhtu toimub noortekonverentsi “Lahe koolipäev” raames 4. novembril Vanemuise teatris.

“Hea eeskuju” on kolmandat aastat toimuv kõige laiapõhjalisem silmapaistvate noorte tunnustamissündmus. 2009. aastal esitati konkursile ligi 100 lugu nii värsi- kui proosavormis,  noortest, kes avastavad uusi loomaliike kuni õpilasteni, kes varahommikul laudas lehmi ja lambaid söödavad. “Hea eeskuju 2009” pälvis Hiiumaa lastekodulastele kingipakkide meisterdamist eest vedanud Reili Rand.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles