Galerii: Pärnu keeleõpetaja kuulutati Eesti parimaks etlejaks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäevasel emakeelepäeval toimus Pärnu Koidula muuseumis esimest korda üleriigiline Lydia Koidula luule etluskonkursi finaal, mille võitis Pärnu vabahariduskeskuse keeleõpetaja ja giid Maimu Hirvoja.

Koidula muuseumi juhataja Elmar Tringi teatel eelnesid tänasele finaalile eelvoorud Jõgeva Betti Alveri muuseumis, Tallinna A.H.Tammsaare muuseumis, Võru Dr. Fr. R. Kreutzwaldi memoriaalmuuseumis, Tartu Oskar Lutsu majamuuseumis ja Pärnus Koidula muuseumis, kus osalejad esitasid kohustusliku Koidula luule kõrval ka enda valitud autorite ja omaloomingut.

Konkursi finaalvõistlusel astus üles 15 etlejat ja žürii koosseisus poetess Elo Viiding, näitleja Siina Üksküla ja Koidula muuseumi juhataja Elmar Trink valis parimaks Maimu Hirvoja, kes sai preemiaks Eesti kirjanike muuseumide ühingu poolt väljapandud Vello Paluoja loodud Lydia Koidula pastell-portreemaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles