Moldova on võlurohu otsingul

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova üliõpilased, kellel Rumeenias on erisoodustused, pooldavad seetõttu kahe riigi taasühinemist, nagu toimus pea sada aastat tagasi.
Moldova üliõpilased, kellel Rumeenias on erisoodustused, pooldavad seetõttu kahe riigi taasühinemist, nagu toimus pea sada aastat tagasi. Foto: Reuters

Rumeenia parlamendis on moodustatud saadikurühm, mis toetab Rumeenia ja Moldova taasühinemist. Liitumismeelsed liikumised mõlemal pool piiri peavad liitu lahenduseks Moldova kõigile probleemidele.

Rumeenia parlamendi 41 liikmest saadikurühma Liidu Sõbrad eesmärk on tugevdada majandus- ja kultuurisidemeid kahe riigi vahel. Kõige vastuolulisem ettepanek on soovitus Rumeeniale teha Moldovale ”pakkumine“ taasühineda.

Rumeenia parlamendi liige Ovidiu Raetchi rahvuslik-liberaalsest parteist leiab, et Moldoval tuleb aidata leida Euroopa ja euroopalikud väärtused ning kui ühinemine on lahendus, mida toetavad nii Euroopa Liit kui NATO, siis miks mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles