Pärnu turul käärib – ja mitte kapsas

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu juhtkonna selgitusel ei soovi nad muud kui seda, et turul oleks kord majas ning letid kaubast lookas.
Turu juhtkonna selgitusel ei soovi nad muud kui seda, et turul oleks kord majas ning letid kaubast lookas. Foto: Ants Liigus

Pärnu Vanal turul käärib. Ja mitte kapsas, vaid väidetavalt osa müüjate ja karmi käega korda nõudva juhataja suhted.

Nagu väitis üks toimetuse poole pöördunud anonüümsust palunud naine, käivat juhataja Sirli Kiri ringi, mõõdulint käes, ja tegevat noomitusi, kui keegi kas või sentimeetri jagu on söandanud oma kaupa laiemale laotada, kui tema renditud pind seda võimaldaks.

Samuti olevat keelatud kauba riputamine laua kõrvale või ette. Peaks keegi endale usaldatud müügilauda liigutama, süüdistatavat teda omavolis. Samuti kästavat müüjatel püsida leti taga, mitte seista selle kõrval või ees. “Ta lindistab vestlusi, pildistab ja nii edasi,” väitis naine, kes pidi küll tunnistama, et ega ta täpselt tea ka, sest ise turul ei käi. Seda kõike rääkinud talle vanaema, kes aastakümneid turul kaupa müünud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles