Pärnu linnaametnike palgakärbe jätkub ka järgmisel aastal

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm kasutas töölkäimiseks isiklikku autot ja talle maksti kuni 6000 krooni kuus autokompensatsiooni.
Mart Viisitamm kasutas töölkäimiseks isiklikku autot ja talle maksti kuni 6000 krooni kuus autokompensatsiooni. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi kavatseb teha ametnikele ettepaneku leppida kümnendiku võrra vähendatud ametipalgaga järgmisel aastalgi, samuti jäävad madalamaks aasta alguses kärbitud linnavalitsuse allasutuste töötajate palgad.


“31. detsembril 2010 lõpeb linnavalitsuse töötajate palkade kümneprotsendine vähendamine,” rääkis Kivimägi. “Aga arvestades vajadust eelarvet kärpida, ei näe ma võimalust, et keegi saaks tuleval aastal rohkem kui sel aastal. Teen linnavalitsuse töötajatele ettepaneku olla ka järgmisel aastal nõus kümne protsendi võrra väiksema palgaga, kui seda on nende kinnitatud ametipalk.”

Näiteks linnavalitsuse osakonnajuhatajate ametipalk on 26 000 krooni kuus. Selleks aastaks on seda vähendatud 23 400 kroonini ja sama on kavas teha järgmisel aastal.

Oma palka arvestatakse teisiti

Enda ja abilinnapeade palgalangust arvestab Kivimägi teistmoodi kui ülejäänud linnavalitsuse töötajate oma. Eelmise linnapea Mart Viisitamme ametipalk oli 47 098 krooni, millele lisandus 20 protsenti esindustasu. Kivimägi ametipalgaks kinnitas volikogu 45 000 krooni, millele lisandub 20 protsendi (9000 krooni) suurune esindustasu.

Kivimägi loeb enda sissetulekute languseks Viisitamme 6600 krooni suuruse Pärnu haigla nõukogu esimehe tasu, mida tema ei saa. Samuti 13. palga, mida maksti kõikidele linnavalitsuse liikmetele. “Linnavalitsuse töötajate reaalsissetulek vähenes 20 protsenti. Sellest kümme protsenti moodustas 13. palk,” väitis Kivimägi.

Abilinnapeade ametipalk oli Viisitamme ajal 39 267 krooni. Praeguste abilinnapeade Romek Kosenkraniuse ja Jane Metsa palk on 38 000, abilinnapea Annely Akkermannil 35 000 krooni kuus. Mets sai Viisitamme ajal iga kuu 5000 krooni taastusravikeskuse Estonia nõukogu liikme tasu, mida nüüd enam ei maksta, Kosenkranius täidab kahe eelmise abilinnapea funktsioone.

Linnapea ametiautot ei kärbita

Kivimägi sõnutsi oleks näiteks osakonnajuhatajate kuupalk 1. jaanuarist 26 000 krooni, kui ajutise palgakärpega järgmisel aastal ei jätkataks. Küsimusele, kas tema ametipalk oleks sel juhul tõusnud 4500 ja abilinnapeade ametipalk 3800 või 3500 krooni võrra, vastas Kivimägi, et linnapea ja abilinnapeade palga kinnitab volikogu.

Aasta alguses ei olnud Kivimägi nõus 9000kroonisest esindustasust loobuma - see tõstab tema igakuise sissetuleku 54 000 kroonini -, vaid rentis maksumaksjate raha eest endale aasta lõpuni ametiautoks 2009. aasta Volvo S80. Auto renditasu on 5970 krooni, millele lisandub 3000kroonine kütuselimiit. Viisitammele maksti kuni 6000 krooni kuus isikliku sõiduauto kasutamise kompensatsiooni.

Kivimägi ütles, et ta kavatseb endale järgmiselgi aastal ametiauto rentida. Küsimusele, kas ühe kokkuhoiuviisina ei tahaks ta endale isiklikku sõiduautot muretseda, vastas linnapea, et ta pole sellele mõelnud.

Läinud nädalal rääkis linnapea vajadusest kärpida järgmise aasta Pärnu linnavalitsuse põhitegevuse kulusid selle aastaga võrreldes 27 miljonit krooni. Tuleval esmaspäeval kavatsetakse linnavalitsuse istungil kinnitada linnavalitsuse struktuuriüksuste ja hallatavate asutuste tegevuskulude piirsummad, sealhulgas personalikulud.

Eelnõu järgi on osa linnaasutuste personalikulud väiksemad kui tänavu. Kivimägi jutu järgi on need arvestatud aasta alguses alandatud palkade põhjal.

“Rohkem allasutuste palku ei vähendata,” kinnitas Kivimägi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles