Juhtkiri: NATO terasvarju kaitse all

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tänases lehes avaldatud pikemast intervjuust kaitsejõudude juhataja kindralleitnant Riho Terrasega saab lugejale mitu olulist asja selgeks. Kõigepealt nukraks tegev tõdemine, et üldise julgeolekuolukorra paranemist pole näha ja piltlikult öeldes pole tegemist halva ilmaga, mis möödub, vaid kliimamuutusega. See sunnib eriti Euroopa Liidu piiririike tõsiselt mõtlema oma julgeolekule ja selle nimel pingutama.

Venemaa on ettearvamatu ja näidanud, et võib suuri väeüksusi kiiresti tegevusse paisata. Ameerika soomustehnika matk Eestist oma Euroopa baasi on vastudemonstratsioon, et NATOgi võib vajadusel ruttu reageerida.

Vastuseks halvenevale julgeolekuolukorrale oli ilmselt mõeldud Jean-Claude Junckeri mõttearendus Euroopa Liidu kaitseväest, mis sõjandusasjatundjate üsna üksmeelsel arvamusel on asjatundmatu käsitlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles